Besparen op autokosten

Er zijn verschillende manieren om te kunnen besparen op autokosten. Want… laten we eerlijk wezen: de benzinekosten en reparatiekosten zijn niet bepaald laag. Hoe kun je dus besparen op autokosten?

Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is een rijmethode waarbij je zuiniger rijdt. Hierbij bespaar je brandstoffen. Zo moet je bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk schakelen. Bij voorkeur al rond de 2500 toeren. Ook is het met het nieuwe rijden belangrijk dat je minder vaak remt, maar vaker de auto uit laat rollen. Dit doe je bijvoorbeeld bij stoplichten en kruispunten. Ook is bij het nieuwe rijden van belang dat je zo veel mogelijk op een constante snelheid rijdt. Ook dit kan kosten besparen.

Auto aanschaffen

Veel mensen kiezen voor een goedkope auto die ze kopen, maar is dat wel zo verstandig? Vaak heb je te maken met een hoop extra autokosten omdat onderdelen gerepareerd of vervangen moeten worden. Wil je geen gloednieuwe auto kopen? Kies dan bij voorkeur voor een wagen die eerder een leaseauto was. Auto’s die vooral veel lange afstanden hebben gereden veroorzaken namelijk doorgaans voor minder problemen dan auto’s die telkens kleine stukjes rijden.

Check de auto goed

Laat de auto voordat je hem aanschaft altijd heel goed checken op gebreken. Dit kan worden gedaan door een onafhankelijke garage. Zo’n keuring kost je wel geld, maar op de lange termijn heb je er meer aan en kun je mogelijk een hoop autokosten besparen. Je kunt zo’n keuring ook door de ANWB laten doen. Dit kost rond de 150 euro, maar je weet dan wel wat voor een wagen je in huis haalt.

Hulp bij aanschaf

Vraag eventueel iemand om hulp die je kan helpen met de aanschaf van je auto. Zeker wanneer je zelf niet zo’n kenner bent, is het verstandig om iemand bij je te hebben die weet waar op gelet moet worden. Niemand zit immers te wachten op een auto die te veel kosten met zich meebrengt.

Onderhoudsboekje

In een onderhoudsboekje kun je bijhouden welke reparaties er reeds zijn gedaan aan je auto. Wanneer je in dit boekje ziet dat een bepaald onderdeel vaak gerepareerd moest worden, kun je jezelf afvragen of deze reparaties wel goed zijn gedaan en wat voor een kosten je in de toekomst kunt besparen hiermee.

Verzekering

Probeer ook te besparen op je verzekering. Deze is vaak te duur.